spremite ga
Ovaj posni pasulj ćete spremati kao ludi: Nijedan mu nije sličan, a jede se u jednom dahu
Sigurni smo da ćete ga praviti prvom prilikom.
Ako ste ljubitelji pasulja, ova verzija sa orasima će vas oduševiti.
Sigurni smo da ćete ga praviti prvom prilikom.
Dragana Pušica, autorka gastro bloga "Moje grne" pokazala je malo drugačiji recept koji je oduševio.
Potrebni sastojci
- 400 g pasulja tetovca
- 180 g mlevenih oraha
- 400 g crnog luka
- 200 ml ulja
- 4 suve istucane crvene paprike
- 3 čena belog luka
- 1 list lovora
- vezica svežeg peršuna
- 1 kašičica dimljene mlevene paprike
- 1 kašičica suve mente
- pola kašičice mlevenog bibera
- so po ukusu
- oko 600 ml vode
Način pripreme
Pasulj potopiti uveče uobičajeno, pa ga sutradan skuvati (samo pasulj) u ekspres loncu.
U slučaju da ga nemate, kako bi smanjili vreme kuvanja, možete koristiti i pasulj iz konzerve. Ili uobičajeno skuvati zrna. Skuvana i oceđena od tečnosti zrna pasulja zatim prebaciti u krčko aparat.
Na ulju propržiti sitno seckani luk, dodati biber, mentu, dimljenu mlevenu papriku i so po ukusu. Propržiti par minuta i dodati istucanu papriku, sve izmešati, pa skloniti sa vatre i sipati preko pasulja u krčku.
Dodati sitno seckani peršun, lovor, gnječeni beli luk i na kraju orahe. Lagano promešati i poklopiti. Podesiti krčka na program HIGH i krčkati oko 4 sata.
Posle tog vremena, otklopiti, isključiti aparat, promešati i po potrebi još malo posoliti. Poslužiti uz prilog po želji.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!